Olvasónk nyomán


Piromán Tomcat újabb önvédő hazugsága

Pirotechnikai anyaggal visszaélés és igazolvány hiánya miatt előállították a hazudozó bloggert

Mint ismeretes (mi sem fontosabb hír ennél a világon) a Tomcat csúfnevű beszűkült tudatú Polgár Tamást, 2008. szeptember 17.-én ismét előállította a rendőrség.
Míg Polgár Tamás a rendőrségen volt, Bombagyáros bűntársai azonnal hazug közleményt adta ki arról, hogy a rendőrök szándékosan pirotechnikai eszközt dobtak Tomcat lába elé, hogy annak birtoklását ráfoghassák.
A „Gyilkosgalóca” rútnevű, pofonra éhes felforgató így hazudott az esetről a Bombagyáron, valamint a Kuruc.infón:

„…nemsokára megjelentek a 20 év körüli civil ruhás, sokat tapasztalt rendőrök. Az egyik elkezdett kiabálni, hogy: Mi esett rám? Eközben a lába előtt heverő valamire mutogatott. A lényeg: a civilruhás rendőr-provokátor hozott magával egy ping-pong labdából álló kanócos valamit és azt játszotta, hogy ez valahonnan rápottyant, miközben mi békésen beszélgettünk. A hülye droid mindezt a Magyar Nemzet két újságírója előtt játszotta el.”

A történet ott folytatódott, hogy a rendőrök tűzszerészt hívtak a helyszínre, ugyanis a tárgyról nem volt megállapítható, hogy miféle: pirotechnikai eszköz, vagy robbanóanyag, esetleg egyik sem.
A „Gyilkosgalóca” nevű szerencsétlen, „ping-pong labdából álló valamit” említ, ami azért érdekes, mert annak anyaga, összetevője – mint informátorunktól megtudtuk – kívülről egyáltalán nem volt megállapítható, ezért is kellett a rendőröknek tűzszerészt hívni. Ő vajon, honnan tudta? A kiérkező tűzszerész állapította meg végül, hogy a tárgy nem robbanóanyag, hanem „csak” pirotechnikai eszköz, amelynek birtoklása szabálysértés.
Tomcat természetesen – mint minden gyanúsított – tagadja bűnösségét és bár ő nem állítja, hogy a rendőrök dugták oda a pitiáner eszközt (mert tudja, hogy ezzel hivatali visszaéléssel vádolna hamisan, amiért lecsukhatják), köti magát ahhoz, hogy a tűzijáték szerkezet nem az övé, az véletlenül ott termett mellette a földön.
A Bombagyárról gyorsan el is tüntették „Gyilkosgalóca” béna verzióját (ami most csak a kuruttyinfón található meg) és helyette Tomcat beszámolója áll ott, amely azonban egy kissé másképp meséli el az eseményeket. Figyeljük csak:

„Egyszer csak megállt mellettünk a jól ismert piros Lacetti, és elkezdtek kiugrálni belőle a civilruhások. Egyikük, akik elegáns drótocskát viselt a fülében, s hozzá Warrior sapkát, a járda szélére terelt mindannyiunkat, majd körülvettek, és közölték, hogy igazoltatva leszünk. Na, micsoda meglepetés. Összébb húzódtunk, ahogy parancsolták, helyet adtunk az egyenruhásoknak, hogy körülálljanak minket, egyszer csak felkiáltott az egyik civil ruhás, aki mögöttem állt:
- Hé! Az mi, ami a zsebéből kiesett?!
Azzal diadalmasan mutatott valamire a földön. Hátraléptem, és bele is rúgtam abba a valamibe, mire az kigurult a fényre. Egy tűzijáték-bomba volt. Pingponglabda nagyságú kemény kartongömb, hosszú gyújtószállal. Az ilyet csőből lövik ki, és baromi nagyot robban.
- Mit tudom én - feleltem. Persze tudtam nagyon jól, de nem akartam erőltetni a felismerést.
- A maga zsebéből esett ki! - közölte a rendőr.
- Biztos benne?
- Igen, láttam!
- Jó.”
Tehát ebben a verzióban semmiféle „Mi esett rám?” kiabálás nem hangzott el egy rendőrtől sem. Tomcat most azzal próbálja meggyőzni bólogató csicskásait és a közvéleményt ártatlanságáról, hogy idézve őt:

„Minek vitatkozzak vele? Úgyse ismeri be, hogy nem látta. Mert azt ugye nyilván senki sem hiszi, hogy ilyesmivel a zsebemben megyek egy tüntetésre, ahol ötezer százalék, hogy az első rendőr úgy kipakoltat, hogy zsebem se marad. De ha lenne is nálam, mitől esne ki a zsebemből? Nem lyukas, a cucc meg nem ugrál magától.”
Ennek a „nem vagyok én hülye” verziójának viszont tökéletesen ellentmond az, hogy Polgár Tamás bár tudja, hogy őt minden alkalommal igazoltatják, ez alkalommal személyi igazolványt nem vitt magával a tüntetésre…
Tehát ez a típusú védekezés elég csúnyán vitatható…
A jogsértő tárgy kiröpüléséhez pedig nem kell a „lyukas zseb”. Kiesik az onnan egy hirtelen, ám szándékos mozdulat során is, főleg, ha rendőrök igazoltatják az embert…

Partizaninfo: A felheccelt, „ávó”-t és az ’50-es éveket emlegető majmoknak (köztük Gyilkosgalócának) üzenjük, hogy ha a rendőrök valóban ilyen módszerrel akartak volna kitolni valamelyik huligánnal, akkor nem egy pirotechnikai eszközt ejtenek a földre, hanem egy kicsit komolyabb volumenű bizonyítékot találtak volna a zsebében. „Jé, egy kézigránát!” – de nem szeretnénk ilyen sportszerűtlenséghez ötletet adni…
Végezetül: A jogsértéssel vádoltnak mindig érdeke, hogy tagadjon, de egy rendőrnek mi érdeke lenne, hogy egy piti petárdás szabálysértéssel vádoljon valakit hamisan, vállalva annak esetleges súlyos következményeit, amit számára években mérhetnek? Valljuk be: semmi!