Jelentkezett Tomcat!

Elhatárolódik a Kurucinfotól?


Levélben üzent Tomcat, teljes nevén Polgár Tamás.
Tomcat levélben tájékoztatott minket arról, hogy jelenleg semmilyen kapcsolatot nem ápol a Kurucinfoval, sőt kapcsolata a hírhedt soviniszta portál készítőivel nem nevezhető még csak barátinak sem. Azt elismerte, hogy néhány írását átvette a Kurucinfo, sőt egy időben ő maga is írt az általa soviniszta portálnak nevezett Kurucinfonak, de azt határozottan cáfolja, hogy jelenleg is a szerkesztői gárda tagja lenne, és azt is, hogy anyagilag támogatná a szélsőséges Molnár Balázsékat.
Tomcat állítását alátámasztja Molnár Balázs Kurucinfo főszerkesztő által az Igazkurucnak címzett korábbi levele, melyben ő maga is elhatárolódik Polgár Tamástól.

Tomcat első levelének hangneme, stílusa, egyébként cseppet sem hasonlítható össze a gyűlölködő Molnár reakciójával.
Molnár még a múlt héten, a Kurucinfo szerkesztői címéről küldött arrogáns levelében elég lenézően nyilatkozott Tomcat-ről, majdhogynem kikérve magának, hogy Polgár Tamást egyáltalán egy lapon merte a kurucwanted oldal vele említeni.

Tomcat első levelében ennél sokkal tárgyilagosabb volt, és bár levelét a cinizmus hatotta át, meglepődésünkre nem fenyegette csapatunkat sem máglyahalállal, sem elgázosítással, sőt még csak zsidónak sem nevezett minket.

Tomcat, állítása szerint csupán azt sérelmezi, hogy egy olyan országban élünk, ahol az embereket csupán véleményük alapján meghurcolják.
Nem tudjuk, hogy ezen kijelentésével a Kurucinfo viselt dolgaira célzott-e, vagy sem, de az biztos, hogy jelenleg valóban veszélynek van kitéve az, aki nyíltan elhatárolódik az antiszemitizmussal áthatott revizionista, szélsőjobboldali gondolatoktól, vagy csak nem kívánja felakasztani a miniszterelnököt.
Láthattuk, mi történt Ambrus Zoltán országgyűlési képviselővel, miután kilépett a Fidesz képviselőcsoportjából. Lakcíme, telefonszáma azonnal felkerült a Kurucinfo oldalára, majd nem sokkal rá, elvakult „hazafiak” csoportja zaklatta a politikust. De említhetnénk az őszi zavargások ügyeiben eljáró ügyészek és bírók esetét, akiknek lakcímét, telefonszámát uszító hangnemben szintén nyilvánosságra hozta a Kurucinfo és a Lelkiismeret 88, vagy a több, médiában dolgozó újságíró esetét, akiknek csak a puszta véleményük miatt kellett a „hazaáruló ávósbérenc” szerepében lakcímmel, telefonszámmal tetszelegni a szélsőjobboldal kedvenc portáljain.

Tisztelt Tomcat! Erre gondolt, mikor a vélemény miatti meghurcoltatásról írt?
Mert tudomásunk szerint Önt még nem hurcolta meg senki a blogjában írt, valamint egyes tömegdemonstrációkon való megnyilvánulásai miatt. Nem is kívánjuk. A vélemény belefér a demokráciába. Még, ha kissé durva és arrogáns is. Viszont az uszítás, a mások elleni konkrét jogsértő cselekményre felhívás, akasztás kilátásba helyezése már túlmutat a jó ízlésen, sőt a jogi normák keretein is. Mégsem hallottunk róla, hogy az együttélés szabályait ilyen nyíltan felrúgó megnyilvánulások miatt bárkit is elvittek, megbírságoltak, vagy bezártak volna.

Ellenben, -mint láthattuk- nem sokáig van biztosítva a nyugalma annak a személynek, aki nyíltan támadja (blogban, fórumokon) a szélsőjobboldali törekvéseket, eszméket, vagy akit csak simán „hazaárulónak” kiált ki valamelyik hangadó, és nevét mégsem vállaló (Lásd Molnár Balázs uszító cikkeit!) „hazafi”.


Tomcat, második levelében, adva önmagát, már kissé velősebben fogalmazott. Miután tájékoztatott minket barátnője zsidó, valamint saját cigány származásáról -"Ja, abarátnõm zsidó. Érdekes? Továbbá a dédnagyanyám szekerezõbeás cigány volt. Hoppá." - az alábbi, szintén szó szerint idézett mondatokkal búcsúzott:


"De bizony, ávózunk és akasztunk, és sajnos ti, nyivákolók isközöttük lesznek. Magyar vér? Az bennetek nem sok van. Halenne, értenétek minket. (...) Sajnos útban vagytok, és el fogunk titeket söpörni."

Hogy kik azok a "titeket", azaz, hogy az Igazkuruc csapatán kívül kiket fog még felakasztani és elsöpörni Tomcat, azt nem fejtette ki.

(Ő is útban volt valakinek)

(Ők is útban voltak)