Tomcat skizofrén?
(frissítve)
Polgár Tamás egyes jelek szerint személyiségzavarban szenved

Keresztyén Szentkorona-tan, buddhizmus, zsidóvese-leverés, vérdíj... mind egyben

Tomcat: „Te nagypofájú, mocskos zsidó! (…) Megtalálunk, ha a föld alá bújsz is, és leverjük a veséd!”

A botrányairól elhíresült szélsőséges blogger, Polgár Tamás (időnként rejtélyes okból Csabának is hívatja magát –a szerk.) gyakran kerül a média rivalda fényébe. Hol hídra mászik fel, hol gázpisztollyal hadonászik, szabadidejében pedig hol a zsidókat provokálja, hol a rendőrséget. Mikor-hol van több kamera. Polgár Tamás igyekszik minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy a figyelem középpontjába kerüljön, illetve ott maradjon. Többször beszámolt már arról, hogy őt NBH-s tisztek követik lépten-nyomon (akiknek eszén persze ő mindig túljár), zsidó, cionista csoportok figyelik, sőt a rendőrség is teljes erejével őt próbálja ártatlanul lecsukni, amelyhez a judeobolsevik bíróság minden segítséget megad, ám hiába, mert ő...
Polgár Tamást a 2006-os őszi zavargások során előzetes letartóztatásba is helyezték néhány napra, azonban ez nem akadályozta meg abban, hogy március 15-én tojásokkal dobálózzon, valamint, hogy májusban robbanószerrel való visszaélést kövessen el a holokauszt áldozataira való megemlékezés napján. Néhány hónapos előzetes letartóztatása után máris ismét előállították, legutóbb a kuruc.info által szervezett törvénytelen hídfoglaló demonstráció miatt.
Tomcat mindeközben végig lelkesen írja blogját, sőt időnként a szélsőjobboldali uszításairól elhíresült Kuruc.info szerkesztésébe is besegített, majd a közelmúltan, Bombagyár néven, több szélsőjobboldali megnyilvánulások miatt ismertté vált személlyel újabb weboldalt nyitott.
Nyomon követve Polgár Tamás munkásságát és figyelve blogbejegyzéseit, valamint új internetes „bombagyárát” komoly ellentmondásokat lehet felfedezni a ruhaipari vállalkozó személyiségében.
Leginkább a port kavaró 2006. márciusi internetes felhívása sokkolta a weboldalára tévedőket, amikor is az alábbi mondatokat vetette a nyilvánosság elé:

„Ezt a zsidót össze kell verni, meg kell alázni, ki kell herélni. Azért, hogy a fajtája végre észbe kapjon: ez itt nem az ő országa. Az még nem jött el, és nem is fog. (…) Te nagypofájú, mocskos zsidó! Fel fogjuk forgatni utánad egész Budapestet! Megtalálunk, ha a föld alá bújsz is, és leverjük a veséd! (…) Szerzünk egy szép, hosszú nemzetiszín szalagot, arra fogunk fellógatni. Úgy, ahogy még a nagyapádat se '56-ban, mert neki csak egy sima kötél jutott. Ugyanúgy a szádba tömjük az összes pénzedet, mint akkor neki. És a varjú se fog károgni utánad, az biztos.”

Mindez a 2006. március 18-i bejegyzésében olvasható. Az előzmények: 2006. március 15-én Gyurcsány Ferenc múzeumkerti beszédénél megjelent a szokásos botránykeltő brigád: polgári körösök, szittya vitézek, szkinhedek. A bajkeverők összetűzésbe keveredtek a beszédet hallgató MSZP szimpatizánsokkal, akik megpróbálták az ordító, füttyögő társaságot ellökdösni a helyszínről. Előbbiek között volt F. B., akinek nyakában viselt Dávid-csillagát lefilmezte a Hír TV – a dulakodókhoz feltűnően közel álló – tévéstábja. F. B. ugyanis szóváltásba keveredett a botránybrigádban tevékenyen közreműködő kislánnyal, a 13 éves Könnyű Alexandrával, akit apja, a szittyajelmezt viselő Könnyű Károly rendszeresen magával visz az ilyen alkalmakra. A dulakodás során – a szittyások szerint – F. B. megütötte a kislányt, a fiú viszont ezt határozottan tagadta, legfeljebb – mint mondta – véletlenül ért hozzá a lány arcához. A Hír TV felvétele igazolja F. B. a Heteknek adott interjúját, mely szerint a vita hevében indulatosan rámutatott a Könnyű-lány vállán a Nagy-Magyarország térképre, s ahogy visszahúzta kezét, akkor ért a lány arcához. Szerinte (egynémely valóban nyomdafestéket nem tűrő megjegyzése után) éppen az ellentüntetők kezdtek hangosan zsidózni. Az ügy azonban elég volt a szélsőjobbnak, hogy a „kislányverő, kokárdatépő zsidó” körül hisztériát keltsen. A Hír TV természetesen aznap számos alkalommal bemutatta a jelenetet, ahol jól látható volt F. Balázs is, nyakában a Dávid-csillaggal. Tomcat és a méltán elhíresült szélsőjobboldali Kuruc.info portál úgy döntött:majd ők kiderítik, ki az illető. Mindezt motiválandó, Tomcat és egy barátja 100 ezer forintot ajánlott fel annak, aki azonosítja a "tettest", mely összeget később 360 ezer forintra emelték.
(Forrás: hvg és Antiszemitizmus.hu)
Természetesen az elképesztően uszító, félelmet keltő felhívás miatt a törvény elgyengült keze ismét nem csapott le. Tomcat felelősségre vonás nélkül, felbátorodva, tapasztalatokkal felvértezve és csodálóinak gyűrűjében végzi azóta is mások személyes adatainak közzétételét, uszító hangnemben.
A Bombagyár weboldalon az alábbi felhívást intézteegyre gyarapodó és őt félistenként csodáló olvasói felé 2007. november 8.-án:

"Kedves Gyárlakók! Úgy néz ki, spicli férkôzött közénk. Fedélzeti patkányunk azon mesterkedik, hogy nem neki szánt üzeneteinket eljuttassa hasonszôru barátainak, például az Index fórumán. Úgy látszik, különös élvezetet talál a leselkedésben, nyilván valamiféle igazságosztó kényszert érez, valamit muszáj lelepleznie, különben üres az élete. Kéretik a Bombagyáron a bizalmas üzenetekkel óvatosan bánni, amíg a patkányt agyon nem verjük. Nyugi, pár nap és meglesz. Azt már biztosan tudjuk, hogy az 212.51.176.220 (hat kurvara nem ez :D - Mr - ez a szakmama) IP cím az övé. A regisztrációs adatokhoz nem fér hozzá, ez garantált. Mivel ô is olvassa ezt a levelet, ezúton üzenem neki: Nem sokáig bújkálsz, te szemétláda, meglásd, megtalálunk! Szaladj, jelents fel elôre, mert utána már nem lesz kezed, amivel írjál! üdv, tomcat U.I.: Szokás szerint erre a levélre se válaszoljatok, ha nem feltétlenül muszáj. Esetleg aki akar jönni patkányt verni, az szóljon... "

Ez előtt csupán egy nappal, 2007. november 7.-én egy másik bejegyzésében arról számol be, hogy a bíróság nem ítélt meg számára kártérítést a Népszabadság egyik róla írt beszámolója miatt.
Az általa sérelmezett hatósági döntést az alábbiakkal kommentálja:

„Legközelebb inkább pókerezni fogok. Ott se jobb az esély a nyerésre, de legalább nem kell évekig csinálni. A következő hazudozó médiagecit pedig feljelentés helyett rokkantra verem.”

Az ilyen és hasonló gyűlölettől hemzsegő írásai, a "terjedő nemzetközi zsidóveszély" miatti televíziós kirohanásai mellett, Tomcat-nek van azonban egy másik arca is, hacsak nem hackeli meg egy rejtélyes krisnás a blogger weboldlait. Időnként ugyanis két gyűlöletbeszéd között feltűnik egy-egy békével, kiegyensúlyozottsággal átitatott írás is, amelyhez hasonlóakat általában a különböző buddhista honlapokon lehet csak olvasni.
Miután jobban utánanéztünk, kiderült: Tomcat krisna-hívőnek vallja magát, ami a hinduizmus egyik leginkább békére törekvő ága. Tomcat még húst sem eszik állatvédelmi okokból, sőt, a gyűlöletből építkező Bombagyár linkajánlójában egy krisnás szerzetes blogját is ajánlja.
Ez a tény azonban erősen ellentétes Polgár Tamásnak a Szentkorona-tan és a keresztény értékek védelmében végzett nemzeti-radikális megnyilvánulásaival, valamint a csak és kizárólag a keresztyén nemzeti értékeket eltűrő kurucinfo-s jelenségekkel. A Bombagyár házirendjében az alábbi felhívás is olvasható:
"Nem reklámozunk olyan dolgokat, amelyek ellentétesek a magyar nemzet hagyományos értékeivel vagy a Bombagyár szellemiségével."
Most akkor mi van? Mióta passzol össze Buddha és a "nemzeti" Szentkorona-tan?
A Partizaninfo sebtében megkeresett több, különböző krisnás honlapot is a bloggerrel kapcsolatban, azonban a kapott rövid válaszok mindegyikében arról tájékoztatták a Partizaninfot, hogy a Tomcat nevű személy nem tartozik a közösségükbe, nem ismerik, sőt egyesek nem is hallottak róla. Természetesen arról is biztosítva lettünk, hogy ha valóban rasszista és szélsőséges nézeteket hirdet, akkor el is határolódnak tőle, amúgy meg nem tartanak fenn kapcsolatot „semmilyen szélsőjobboldali csoporttal”.
Nem tudni mi az igazság Tomcat állítólagos vallási meggyőződésével kapcsolatban, mindenesetre végigtekintve a blogger megnyilvánulásait, mind az erőszakmentesség, mind a keresztény, mind a hindu vallási elvek elég messze állnak Polgár Tamástól és az ő erősen nemzeti, radikális értékrendjétől. Az ellentmondásoknak azonban mindenképpen okának kell lenni. Hogy mi az, csak találgathatunk...

"A skizofrénia, a hasadásos elmezavar sokaknál az ön- és közveszélyes õrülttel egyenlõ, s bár számos tekintetben a mai napig rejtély a tudomány számára, annál mégis többet tudunk róla, hogy ezeket a sztereotípiákat némileg árnyaljuk. Sokszor vannak téveszméik, például, hogy (…) külsõ erõk ellenõrzése alatt állnak, vagy megtámadják, összeesküsznek ellenük, megmérgezik õket (az ilyen betegeket hívják paranoidnak).
Paranoid személyiségzavar: a gyanakvás, bizalmatlanság, ártó szándék feltételezése alapvetően és mélyen meghatározzák a személyiséget. Következménye súlyos alkalmazkodási zavar, teljesítmény problémák, az indulati élet szabályozatlansága. (…)
A személyiségzavar fő jelei már serdülőkorban mutatkoznak, felnőtté érve az
egyén olyan kifejezett, mélyen rögzült sajátságokkal (kóros gondolkodás-, magatartás- és érzelmi, indulati, hangulati mintákkal) bír, melyek egész életében fokozott veszélyforrást jelentenek a mindennapokban. Környezetükkel szinte mindig problémás a viszonyuk, állandó feszültségekkel terhelt."